Na kongresu doma

Predavati doma je vedno svojevrsten izziv in neznansko veselje. Hvaležna za povabilo organizatorja 7. Slovenskega veterinarskega kongresa, da vključimo v program tudi tri dni stomatologije, kar potrjuje, da imamo v Sloveniji že desetletja posluh za razvoj te veje veterinarske medicine.

Že v torek popoldan smo skupaj s Študentsko sekcijo Evropskega združenja za veterinarsko stomatologijo (SCEVDS) na Veterinarski fakulteti pripravili praktične delavnice s področja natančnega pregleda ustne votline, zob in obzobnih tkiv ter tehnik lokoregionalne anestezije. Nadvse ponosna na mlade, saj samo tako lahko zagotovimo napredek stroke, in na podporo fakultete, ki je edina v Evropi, ki ponuja študentom zadnjega letnika 90-urni izbirni predmet veterinarska stomatologija!

V sredo smo delavnico pod pokroviteljstvom Slovenskega združenja veterinarjev za male živali (SZVMŽ) ponovili s kolegi veterinarji, da znanje preanšamo v klinično prakso za ustrezno oskrbo stomatoloških pacientov.

V četrtek pa smo v Bernardinu skupaj s kolegoma specialistoma Markom Pipanom (urgenca in intenzivna nega) ter Tadejem Zemljičem (oftalmologija) ob kliničnih primerih pogovarjali s o pristopih k zdravljenju različnih poškodb in bolezni maksilofacialne regije in glave pri psih in mačkah.

Po napetih dneh je, priznam, v petek neznansko prijal sprehod do Pirana in okusna večerja v sproščeni družbi skorajda 800 veterinarjev iz Slovenije in sosednjih držav.

Mislim, da je čas za kratek kongresni premor 🙂