Vikend v Atenah z WSAVA Smernicami za veterinarsko stomatologijo

Od kar smo leta 2017 objavili WSAVA Smernice za veterinarsko stomatologijo, smo skupaj s pokrovitelji Smernic po vsem svetu še naprej ozaveščali o pomenu zdravja ustne votline pri živalih. Nazadnje sem s tem ciljem v mislih potovala v Atene. Grško združenje veterinarjev za družne živali (Hellenic Companion Animal Veterinary Society) je prepoznalo pomen nenehnega izobraževanja veterinarjev na področju veterinarske stomatologije, zato smo skupaj s kolegoma Prof. Papadimitriou-jem in Dr. Kouki z Veterinarske fakultete v Solunu, pripravili cel dan predavanj in diskusije v okviru letnega srečanja združenja (10th Veterinary Forum on companion animal medicine).

Ne le to – zahvaljujoč Prof. Papadimitriou-ju in Dr. Kouki smo praznovali tudi objavo prevoda Smernic v grščino. In bili izjemno zadovoljni, da smo napolnili dvorano s publiko, željno sodelovanja v naših diskusijah.

In kot vedno med potovanji, poleg prijetnega srečanja starih in novih prijateljev, sem uspela sobotni večer zapolniti z novimi mediteranskimi okusi, nedeljsko dopoldne pa s prijetnim pomladanskim sprehodom čez Plako na Akropolo.

Hvaležna.